Esther Hoorn

om kennis te delen over open content en rechten

Begonnen met bloggen

Begin januari werd ik gevraagd voor een gastblog op Digital Directions van UKCLE. Zo begon ik met bloggen. Ik heb daar een soort review gedaan van het boek Transforming Legal Education van Paul Maharg. Ik heb me daarbij afgevraagd welke rol de bibliotheek zou hebben voor studenten in een tijdperk, waarin informatie op internet door iedereen zelf gemaakt kan worden.

Het schrijven van de blog zorgde voor een creatieve explosie. Wel vroeg ik me al snel af wie mijn lezers waren.  Mijn eigen blog wil ik rustig aan opbouwen.

Het lijkt me handig om hier de shared items van Google reader, delicious en flickr zichtbaar te maken. Ik wil links bij elkaar zetten, waar ik in presentaties naar kan verwijzen. Ik ben bezig met de voorbereiding van een workshop over Creative Commons licenties voor erfgoedinstellingen. Over anders omgaan met het auteursrecht, juridische mash-ups en wikis zal je op deze blog in de toekomst meer kunnen vinden.

Verwacht op deze blog geen juridische advies. Ik geloof dat uitwisseling van verschillende standpunten van belang is om tot zinnige uitspraken over het recht te komen. Social software biedt hiervoor mogelijkheden. Hier wil ik voornamelijk mijn kennis delen en leren over de vindbaarheid, de kenbaarheid en de toegang tot het recht op internet.

Leave a Reply